Κοινωνία Παρασκευή 29/01/2021, 14:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 2.040 λίτρα λαθραίου τσίπουρου

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 2.040 λίτρα λαθραίου τσίπουρου

Κύκλωμα που εμπορευόταν και διακινούσε λαθραία αλκοολούχα ποτά-τσίπουρο, στην περιοχή της Αττικής εξάρθρωσαν ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στα Μέγαρα Αττικής, που χρησιμοποιούνταν για την εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση των λαθραίων αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκαν 2.040 λίτρα αλκοολούχου ποτού που ομοίαζε με τσίπουρο σε πλαστικές φιάλες-δοχεία και πλαστικές δεξαμενές, 1.000 λίτρα αλκοολούχου υγρού άγνωστης προέλευσης σε πλαστικές δεξαμενές, εξοπλισμός εμφιάλωσης, ανοξείδωτες δεξαμενές και μεγάλο πλήθος κενών φιαλών.

Επίσης συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, που εντοπίστηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, των διατάξεων του Νόμου 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», καθώς και των Νόμων 4251/2014 και 3386/2005 για την παράνομη είσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα.

Από την κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί  προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία, ενώ ζητήθηκε από το Τελωνείο Ελευσίνας  να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους. Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS