Κοινωνία Πέμπτη 4/07/2024, 15:43
ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Επτά συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή, ξενοδοχείο και κατάστημα στην Αθήνα

Επτά συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή, ξενοδοχείο και κατάστημα στην Αθήνα

H αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε εφτά άτομα για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών στο κέντρο της Αθήνας, σε κατάστημα και ξενοδοχείο, τον Μάιο, και σε συναγωγή τον Ιούνιο. 

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τέσσερα άτομα (ένας 46χρονος, ένας 36χρονος αλλοδαπός, μία 25χρονη ημεδαπή και ένας 44χρονος αλλοδαπός συνεργός), έβαλαν φωτιά με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο, στις 15 Μαΐου.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου στο οποίο στεγάζεται συναγωγή, και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή, τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Από τους συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News