Κοινωνία Δευτέρα 1/07/2024, 15:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copernicus: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία για την άμεση χαρτογράφηση των πυρόπληκτων της Αττικής

Copernicus: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία για την άμεση χαρτογράφηση των πυρόπληκτων της Αττικής

Άμεσα θα γίνει η χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και χθες Κυριακή 30 Ιουνίου. Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service ενεργοποιήθηκε αμέσως, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Σκοπός της ενεργοποίησης της Copernicus είναι η παραγωγή χαρτογραφικών δεδομένων, με στόχο την υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News