Κοινωνία Πέμπτη 28/01/2021, 11:53
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος για την ενεργειακή εξοικονόμηση

Νέος εκπαιδευτικός κύκλος για την ενεργειακή εξοικονόμηση

Νέο, τον 11ο σε σειρά, εκπαιδευτικό κύκλο EUREM για την ενεργειακή εξοικονόμηση σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ο νέος κύκλος προβλέπεται να ξεκινήσει στις 19 Φεβρουαρίου 2021, ακολουθώντας, λόγω της πανδημίας Covid-19, τη γενικότερη «στροφή» του EUREM παγκοσμίως προς διαδικτυακές εκπαιδεύσεις, που ήδη υλοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Τα νέα μαθήματα EUREM θα φιλοξενηθούν σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλλεληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας. Σχεδιάζεται, ωστόσο, να διατηρηθούν και στοιχεία networking, καθώς στη φάση της ομαλής επιστροφής στην κανονικότητα και πάντα με σεβασμό στις συστάσεις της Πολιτείας, στα τελευταία δύο μαθήματα, και την ημέρα των εξετάσεων και της παρουσίασης των ενεργειακών μελετών, προβλέπεται οι συμμετέχοντες να φιλοξενηθούν στους χώρους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ώστε να έχουν μία απευθείας επικοινωνία και δυνατότητα δικτύωσης, που το Επιμελητήριο θεωρεί πάντα ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό του σύγχρονου επιχειρείν.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα στελέχη που επιλέγονται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για να διεξάγουν την εκπαίδευση του EUREM, είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες με θεματική εξειδίκευση στον πολύ-επίπεδο τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   

Στους συμμετέχοντες παρέχονται νέες συμπληρωματικές online θεματολογίες που αφορούν το ISO 50002, την ενεργειακή εξοικονόμηση στην κινητικότητα, το Industry 4.0, την ενεργειακή εταιρική κουλτούρα καθώς και μια online εφαρμογή για τους ενεργειακούς ελέγχους, επιδοτούμενες από το έργο EUREMnext του προγράμματος HORIZON 2020 και του Executive Agency for SMEs.

Σημειώνεται ότι τα εκπαιδευτικά webinars για την ενεργειακή εξοικονόμηση πραγματοποιούνται, έχοντας ως γνώμονα τον δεύτερο κύκλο ενεργειακών ελέγχων στη βιομηχανία, που θα λάβει χώρα το 2022, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως σημειώνει το Ελληνογερμανικό Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο το EUREM αποτελεί μία αναγνωρισμένη επαγγελματική πιστοποίηση, η ύλη του οποίου βοηθά στο έργο τους, τόσο τους ενεργειακούς διαχειριστές των εργοστασίων, όσο και τους ενεργειακούς συμβούλους των βιομηχανιών και λοιπών υποδομών (κτίρια, ΑΠΕ, ΣΗΘΥΑ μεταφορές και τριτογενή τομέα) στην εφαρμογή της συστηματικής ενεργειακής διαχείρισης και στον εύκολο υπολογισμό των εξοικονομήσεων (5% ανά διετία από το 2024 και μετά).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News