Κοινωνία Παρασκευή 17/05/2024, 13:22
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

Έγκλημα στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Έγκλημα στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο εισαγγελέας στον 50χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι.

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. 

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 40χρονης επρόκειτο σήμερα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που είχε καταγγείλει η γυναίκα στις 7 Μαΐου, υπόθεση που είχε αναβληθεί για κρείσσονες αποδείξεις.

Νωρίτερα σήμερα, οι συνήγοροι του 50χρονου σε αυτή την υπόθεση ζήτησαν νέα αναβολή λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025.

Την ίδια στιγμή, για συχνά περιστατικά κακοποίησης και απειλές κάνει λόγο ο αδελφός της 40χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Μενίδι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της. 

Ο αδελφός του θύματος, μιλώντας στην «Κ», αναφέρει ότι ο δράστης παρακολουθούσε συνεχώς την 40χρονη, «ήταν βίαιος και ενώ οι καταγγελίες ήταν τρεις, υπήρχαν πάνω από 40 περιστατικά. Την είχε απειλήσει πολλές φορές και με μαχαίρι. Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, της είχε βάλει το κεφάλι της μέσα σε χλωρίνη. Απειλούσε συνέχεια ακόμα και τα παιδιά, έπινε πολύ».

Στη συνέχεια σημειώνει πως το μόνο που ζητάει η οικογένεια του θύματος είναι δικαιοσύνη.

Μαρτυρία περιοίκου αναφέρει ότι ο 50χρονος δράστης αρκετές ώρες μετά τη δολοφονία του θύματος παρέμενε κοντά στο σημείο.

«Είδαμε τον δράστη μετά τη δολοφονία, στις 8 περίπου, ενώ είχε φτάσει η Αστυνομία και το ασθενοφόρο, να βρίσκεται κοντά στο σημείο και να παρακολουθεί ό,τι συνέβαινε». 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News