Κοινωνία Δευτέρα 29/04/2024, 09:22
ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Προφυλακιστέοι 17 κατηγορούμενοι και ο φερόμενος ως αρχηγός

Εγκληματική οργάνωση οπαδών: Προφυλακιστέοι 17 κατηγορούμενοι και ο φερόμενος ως αρχηγός

Στους 18 έφθασε ο αριθμός των προφυλακισθέντων της υπόθεσης για την εγκληματική δράση οπαδών, που ευθύνεται για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι συλληφθέτες ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, σε μια μαραθώνια διαδικασία.

Τρεις έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Ανάμεσα στους 18 κατηγορούμενους βρίσκονται και φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Από τους προφυλακισθέντες όσοι είναι ανήλικοι θα πάνε στις φυλακές Αυλώνα ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Προφυλακισμένος είναι και ο επονομαζόμενος «Κοντός», που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε βγήκε από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», παρά στη διακοπή του πρώτου σετ, κατέβηκε στο τερέν και συνομίλησε με παράγοντες της ομάδας και με τους αστυνομικούς. Όπως φέρεται να υποστηρίζει όταν άκουσε ότι εκτός γηπέδου γίνονται επεισόδια, τότε πήγε μέχρι την πόρτα να δει τι συμβαίνει και επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου.

Οι δικαστικές αρχές μελετούν την χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων και θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News