Κοινωνία Τετάρτη 20/01/2021, 12:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν»

Τρεις ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Επί τρεις και πλέον ώρες κατέθεσε στον Εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της, πριν από χρόνια, από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ)

Κατά την αποχώρησή της από το εισαγγελικό γραφείο, η κυρία Μπεκατώρου δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε»

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της Ολυμπιονίκου αφορά πράξη που έχει προ πολλού παραγραφεί.

Εισαγγελικές αρχές «άνοιξαν» την έρευνα, προκειμένου να ενθαρρυνθούν κι άλλους ανθρώπους να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής βίας και ταπείνωσης, τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέστειλε την χρηματοδότησης της ΕΙΟ, ενώ ζήτησε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Παράλληλα, δεκάδες ιστιοπλοϊκοί όμιλοι ανά την Ελλάδα αξίωσαν, με επιστολή τους, την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται μερικοί από τους παλαιότερους και ιστορικότερους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Ελλάδας, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών κ.α.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News