Κοινωνία Τετάρτη 20/01/2021, 09:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτει στον εισαγγελέα η Σ. Μπεκατώρου

Καταθέτει στον εισαγγελέα η Σ. Μπεκατώρου

Κατάθεση για τα όσα κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας δίνει σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου στην Εισαγγελία της Αθήνας. Αρμόδιος για την έρευνα έχει οριστεί ο Νίκος Στεφανάτος με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. 

Η Εισαγγελία της Αθήνας παρά την παραγραφή του αδικήματος (φέρεται να έγινε πριν από 23 χρόνια) διέταξε έρευνα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της σημασίας του συνολικά για την κοινωνία. Στόχος είναι να σπάσουν την σιωπή τους και άλλες γυναίκες. 

Υπενθυμίζεται, εν τω μεταξύ, ότι χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποφάσισε την αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Παράλληλα δεκάδες όμιλοι ανά την Ελλάδα ζήτησαν με επιστολή τους, την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ανάμεσα σ’ αυτούς συγκαταλέγονται μερικοί από τους παλαιότερους και ιστορικότερους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της Ελλάδας, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιστολές, διότι πολλοί όμιλοι δεν έχουν ακόμη συγκαλέσει σε συνεδρίαση τα Διοικητικά Συμβούλιά τους.       

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News