Κοινωνία Δευτέρα 18/01/2021, 12:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΘ: Αίτημα παρέμβασης της Εισαγγελίας για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης

ΑΠΘ: Αίτημα παρέμβασης της Εισαγγελίας για καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ περί σεξουαλικής παρενόχλησής τους από καθηγητές ενημέρωσε σημερα το πρωί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθ. Νίκος Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, ο πρύτανης διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.

«Ως πατέρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως πρύτανης που εκπροσωπώ το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών δεν είχε περιέλθει σε γνώση της παρούσας διοίκησης του Πανεπιστημίου καμία καταγγελία. Είναι αυτονόητο ότι αν έχουν τελεστεί τέτοιου είδους πράξεις είναι αποτρόπαιες και χρήζουν διερεύνησης σε βάθος» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος κάλεσε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδάσκοντα, ή εργαζόμενο που έχει να συνεισφέρει οτιδήποτε στην έρευνα, να το πράξει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News