Κοινωνία Δευτέρα 18/01/2021, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τετάρτη καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σ. Μπεκατώρου

Την Τετάρτη καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σ. Μπεκατώρου

Την Τετάρτη κλήθηκε να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, σχετικά με όσα κατήγγειλε περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας το 1998.

Όπως γράφει το kathimerini.gr οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη παρέμβει και διενεργούν έρευνα, παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της αφορά σε περιστατικό πριν από χρόνια το οποίο έχει παραγραφεί.

Η Εισαγγελία Αθηνών παρά την δεδομένη παραγραφή της καταγγελθείσας πράξης διέταξε έρευνα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κοινωνικής απαξίας, προσδοκώντας να ανοίξουν και άλλα στόματα.

Στα όσα καταγγέλλονται ήρθε να προστεθεί σήμερα και η μαρτυρία του χρυσού ολυμπιονίκη Ν. Κακλαμανάκη ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία. «Δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει» ανέφερε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατο να μην γνώριζαν στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουν ότι έχω καταθέσει ένα εξώδικο με 12 αιτήματα και δεν τα έχουν απαντήσει εδώ και τέσσερις μήνες».

«Το 1999 το είχα πει άμεσα τότε, είχε χρειαστεί να κυκλοφορώ με την ασφάλεια του δημάρχου κ. Αβραμόπουλου. Προσπάθησαν να με φιμώσουν ασφαλώς. Δεν θα φτάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μου είχαν πει. Έχουμε τρόπο να το κάνουμε. Μιλώ για το στενό κύκλο της ομοσπονδίας. Υπάρχει μία αναξιοκρατία και οικογενειοκρατία. Κάποιοι κερδίζουν φήμη, ευκολίες. Για πολλούς είναι κόκκινο πανί και δεν το αντέχουν» δήλωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News