Κοινωνία Σάββατο 11/11/2023, 18:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Το Κνωσός Παλλάς προσέκρουσε στο λιμάνι – Ταλαιπωρία για 770 επιβάτες

Ηράκλειο: Το Κνωσός Παλλάς προσέκρουσε στο λιμάνι – Ταλαιπωρία για 770 επιβάτες

Ταλαιπωρία υπέστησαν το Σάββατο στο Ηράκλειο, 770 επιβάτες του πλοίου Κνωσός Παλλάς, το οποίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την άφιξη του πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Οι λιμενικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση απόπλου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων.

Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων.

Ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου και χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ», σημειώθηκε πρόσκρουση στον προβλήτα ΙI του λιμένα Ηρακλείου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά για Ηράκλειο με 770 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο πλοίο επεβλήθη απαγόρευση απόπλου από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων. Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News