Κοινωνία Κυριακή 17/01/2021, 12:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΙΟ: Και δεύτερη παραίτηση με φόντο την υπόθεση Μπεκατώρου

ΕΙΟ: Και δεύτερη παραίτηση με φόντο την υπόθεση Μπεκατώρου

Την παραίτησή του από το δ.σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας υπέβαλε ο Γιώργος Χριστόπουλος του Ν.Ο. Καλαμακίου, καθώς ο κόσμος του αθλητισμού συνταρράσσεται από τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησής της από παράγοντα της Ομοσπονδίας το 1998. Υπενθυμίζεται πως χθες υπέβαλε την παραίτησή του από το δ.σ. της ΕΙΟ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του ΙΟΠ).

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου» αναφέρει στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Χριστόπουλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα. Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα. Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του δ.σ. της ΕΙΟ με άμεση ισχύ» προσθέτει στην επιστολή του. 

Σε δηλώσεις του σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου»  ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών τον άνδρα που φέρεται να την κακοποίησε το 1998. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα, καθώς το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News