Κοινωνία Δευτέρα 6/11/2023, 12:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρχεια: Ένταση για την κοπή δέντρων – Αντίδραση Δούκα

Εξάρχεια: Ένταση για την κοπή δέντρων – Αντίδραση Δούκα

Την έντονη αντίδραση κατοίκων των Εξαρχείων προκάλεσε η κοπή δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, νωρίς σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών για το μετρό της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 09:00 οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι προκάλεσαν μικρές φθορές στην περίφραξη του εργοταξίου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Θέση για το θέμα πήρε και ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής» και ότι «δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δούκα: 

«Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Πηγή: Καθημερινή 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News