Κοινωνία Σάββατο 16/01/2021, 22:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΕ εις βάρος του ειδικού φρουρού για τον ξυλαδαρμό στο μετρό 

ΕΔΕ εις βάρος του ειδικού φρουρού για τον ξυλαδαρμό στο μετρό 

Αντιμέτωπος με τις αρχές θα βρεθεί ο ειδικός φρουρός ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα αδέλφια, την περασμένη Τετάρτη, στο σταθμό της Ομόνοιας.

Εις βάρος του ειδικού φρουρού διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο ειδικός φρουρός είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Το Σάββατο, ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους τα δύο αδέλφια

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους, οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό.

Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε, σύμφωνα με εντολή των δικαστικών αρχών, οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News