Κοινωνία Παρασκευή 3/11/2023, 17:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρες: 91,9 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους

Πλημμύρες: 91,9 εκατ. ευρώ έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους

Επιπλέον 5,6 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε πλημμυροπαθείς, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 91,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έκανε σήμερα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Με τη σημερινή καταβολή, η εκτίμησή μου είναι ότι θα πλησιάσουμε τις 25.000 πλημμυροπαθείς», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «οι καταβολές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Στόχος να μειώσουμε χρόνους, να αυξήσουμε πληρωμές και να βοηθήσουμε όσους περισσότερους πολίτες μπορούμε», εξήγησε.

«Εχουμε ξεπεράσει τις 64.000 αιτήσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προβλήματα που προέκυψαν σε πληγέντες, κατά την προσπάθεια υποβολής των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις, ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως «έχουμε τακτικότατα επικοινωνία με όλους τους πολίτες αλλά και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις έκλεισε στις 31 του μηνός, καθώς πρέπει να γίνει μία διαδικασία εκκαθαρίσεων και διασταυρώσεων, έχουμε πολλές αιτήσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε δικαιούχους».

«Εχουμε ξεπεράσει τις 64.000 αιτήσεις, με αποτέλεσμα όλο αυτό να πρέπει να μπει σε διακασία εκκαθάρισης. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μετά από λίγες ημέρες, ή λίγες εβδομάδες, έτσι ώστε όσοι πολίτες εκ νέου να υποβάλουν αιτήσεις», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News