Κοινωνία Τετάρτη 1/11/2023, 16:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα με τα ράφια στο Εφετείο

Εισαγγελική παρέμβαση για το ατύχημα με τα ράφια στο Εφετείο

Eισαγγελική παρέμβαση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εκδηλώθηκε για το ατύχημα που έγινε σε γραφείο στο Εφετείο Αθηνών, όπου στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ένας υπάλληλος και ένας πολίτης.

Yπενθυμίζεται ότι χθες ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) προχώρησε σε καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τον ΣΔΥΑ, κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια με δικογραφίες, στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν δύο ανθρώπους, ένα δικαστικό υπάλληλο και έναν εργαζόμενο μεταφορικής εταιρείας. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων υπαλλήλων αλλά και πολιτών που βρίσκονταν στον χώρο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος μετά το περιστατικό και τις καταγγελίες των δικαστικών υπαλλήλων, διέταξε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξαν πλημμέλειες που οδήγησαν στο ατύχημα και αν έχουν τελεσθεί ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από τους παθόντες, θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση Εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού, ενώ θα αναζητηθεί, εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά/καταγγελία που να προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα στον συγκεκριμένο χώρο.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News