Κοινωνία Σάββατο 16/01/2021, 10:14
ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

SMS μετακίνησης: Δεν ισχύει για κομμωτήρια ο δίωρος χρονικός περιορισμός

SMS μετακίνησης: Δεν ισχύει για κομμωτήρια ο δίωρος χρονικός περιορισμός

Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS που ανακοινώθηκε χθες δεν θα ισχύει για τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο. 

Τα παραπάνω διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με το σχέδιο της επαναλειτουργίας της αγοράς που παρουσιάστηκε χθες.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, όταν ο πολίτης στέλνει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπορεί να μπει σε όποιο κατάστημα θέλει, αρκεί να έχει χώρο. «Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες, σημείωσε.

Δήλωσε ακόμη πως δεν φοβάται για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Όπως είπε, «η ανησυχία είναι να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος». Επανέλαβε ακόμη πως αν διαπιστωθούν φαινόμενα συνωστισμού, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να ξανακλείσει δραστηριότητες.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News