Κοινωνία Παρασκευή 15/01/2021, 18:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ για ακόμη 10 ημέρες τα πρόστιμα των 300 ευρώ 

Φωτ. intimenews

Διατεθειμένη να διατηρήσει σε ισχύ τα πρόστιμα των 300 ευρώ τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες για όσους παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού είναι η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής. 

Όπως τόνισε η απόφαση αυτή είναι μια κίνηση καλής θέλησης κι εμπιστοσύνης, «για να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες», λέγοντας ότι ο σκοπός δεν πρέπει ποτέ να είναι κατασταλτικός αλλά σκοπός συμμόρφωσης «για να χτίσουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία».

Εντούτοις όπως πρόσθεσε υπάρχουν συμπολίτες μας που επέδειξαν προκλητικότατες συμπεριφορές που δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητες.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως είναι ευχή και επιθυμία αυτό το σταδιακό άνοιγμα να μην οδηγήσει πάλι σε αύξηση των κρουσμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι με προσοχή.

«Αναφερθήκατε κ. Τσίπρα στα πρόστιμα επισημαίνοντας ότι δεν θέλουμε το πρόστιμο να είναι τιμωρητικό», είπε πριν κλείσει την τριτολογία του ο πρωθυπουργός. Εξήγησε ότι τα πρόστιμα προβλέπονται για να τιμωρηθεί κάποιος που εν γνώσει του παραβιάζει έναν κανόνα κι αυτό έχει συνέπειες όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε άλλους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News