Κοινωνία Παρασκευή 15/01/2021, 16:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 20,8 εκατ. ευρώ το μέγεθος των ζημιών από τον καιρό στην Κρήτη 

Φωτ. intimenews

Στα 20,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν συνολικά οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Κρήτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις – πλημμύρες) στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε. Το ποσό αυτό αφορά 293 ζημιές και από αυτές 260 αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ. ευρώ) και 33 τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 65.000 ευρώ). 

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε:

«Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε 57,1 εκατ ευρώ. 

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία». 

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News