Κοινωνία Πέμπτη 14/01/2021, 22:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη σύσκεψη εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτη σύσκεψη εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού

Eυρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, καθώς η επιδείνωση των καιρικών φαινομένων εντείνονται.

Στόχος ο βέλτιστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας.

Ηδη από το απόγευμα της Πέμπτης, τo χιόνι έκανε την εμφάνιση του σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. 

Πυκνή είναι ήδη η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια.

Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.

O μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει τεθεί από το μεσημέρι σε 24ωρη επιφυλακή ενόψει τις επιδείνωσης του καιρού και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν αν χρειαστεί. 

Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία. Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Επιπλέον, με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Εως και -10 βαθμοί

Η εισβολή του ψυχρού μετώπου στη χώρα έχει γίνει αισθητή ήδη από το πρωί της Πέμπτης, με τις περιοχές στα βόρεια ηπειρωτικά να καταγράφουν ελάχιστες θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν. 

Η θερμοκρασία έπεσε στους -8.3 βαθμούς στη Βλάστη Κοζάνης ενώ σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως π.χ στο Λαϊλιά Σερρών (-10.4 βαθμοί).

Η πρόγνωση

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται το πρωί της Παρασκευής 15/1. 

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και Θράκη και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Παράλληλα, βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Παρασκευής 15/1. Ο συνδυασμός των χιονοπτώσεων με τις αρνητικές θερμοκρασίες θα διαμορφώσουν κατά τόπους επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News