Κοινωνία Τρίτη 12/09/2023, 18:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: «Ένας παλαβός ήταν»… «Μη πεις πολλά»

Blue Horizon: «Ένας παλαβός ήταν»… «Μη πεις πολλά»

Αποκαλυπτικά είναι τα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα, από τους διαλόγους μεταξύ του πλοιάρχου, του υπάρχου και του πληρώματος στο Blue Horizon, λίγο μετά την πτώση και το θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο υλικό που δημοσιεύει το MEGA, καταγράφεται ο προφυλακισμένος πλέον πλοίαρχος να συνομιλεί με τον ύπαρχο που επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, να συνομιλούν σχετικά με το πως θα διαχειριστούν το τραγικό περιστατικό.

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές στον εκλιπόντα, ο οποίος περιγράφεται ως «παλαβός», με τον ύπαρχο να προβαίνει σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω γύρω», φέρεται να λέει ο ύπαρχος.

Αναλυτικά οι διάλογοι

Πλοίαρχος: Ρε τον μ…ρε. Τώρα οικονομήσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον… θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μη πεις πολλά.

Υπαρχος: Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη…δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: ‘’Ταξιδεύεις;’’, όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα.

Πλοίαρχος: Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδε και το Ελυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Ελυρος…κολυμπούσε.

Υπαρχος: Του λέω βγες έξω…βγες έξω.

Πλοίαρχος: Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε.

Υπαρχος: Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω, ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στην θάλασσα.

Πλήρωμα: Αυτός ήταν απέξω.

Υπαρχος: Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στη πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;

Υπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά.

Πλοίαρχος: Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;

Υπαρχος: Τίποτα, δεν με βλέπω καλά.

 

Τέλος, σε δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφεται ο ύπαρχος να αναφέρει: «Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω γύρω. Μα δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε ήταν “εγώ θα ταξιδέψω”».

 

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News