Κοινωνία Τρίτη 12/09/2023, 17:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι εργασίες στην Τρικάλων – Λάρισας

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι εργασίες στην Τρικάλων – Λάρισας

Κλειστή αναμένεται να παραμείνει για τουλάχιστον 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τις πλημμύρες, όπως διαπιστώθηκε μετά τη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Λάρισας, το πρωί της Τρίτης.

Η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ έχει διακοπεί από τη Χ/Θ 471+481 (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) μέχρι Χ/Θ 400+265 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας), εξαιρουμένων όσων οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τον κόμβο στο Κλειδί Ημαθίας και μέσω της Εγνατίας Οδού, κατευθύνονται προς Αθήνα. 

Σε σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα υπήρξε κι επισκόπηση της κατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή του τριγώνου Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα, σύμφωνα με την οποία:

  • όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός του άξονα Τρικάλων – Λάρισας, ο οποίος αυτή την ώρα είναι προσβάσιμος στα οχήματα παροχής βοήθειας και στα μηχανήματα τα οποία εκτελούν εργασίες προκειμένου να ανοίξει και να δοθεί στην κυκλοφορία.
  • ανοιχτός είναι και ο αυτοκινητόδρομος Ε65
  • κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας 

Ειδικότερα, κλειστή παραμένει για 5η μέρα η Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας καθώς μεγάλο τμήμα της βυθίστηκε τις προηγούμενες μέρες κάτω από το νερό.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει ωστόσο το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς επίσης από Τρίκαλα και από Λάρισα, επιχειρούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της γέφυρας Κουτσόχερου, καθώς ο Πηνειός ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να την «αγγίζει». 

Σύμφωνα με σχετικό tweet, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ελέγχει το ύψος της στάθμης των νερών στο αποκλεισμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου. Και προσθέτει: «Εγινε σήμερα προσπάθεια διέλευσης με εξειδικευμένο όχημα Unimog (φωτο) το οποίο μπορεί να διέλθει σε συγκεντρωμένα ύδατα ύψους έως και 1,10 μέτρων, η οποία απέτυχε».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News