Κοινωνία Κυριακή 10/09/2023, 14:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Blue Horizon: Σε εξέλιξη οι απολογίες για τον θάνατο του 36χρονου

Blue Horizon: Σε εξέλιξη οι απολογίες για τον θάνατο του 36χρονου

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά οι απολογίες των τριών από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη.

Το ένα μέλος του πληρώματος που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και θα μεταβεί εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να λάβει την απολογία του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πεθάνει.

Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία.

Επίσης, πριν από την έναρξη των απολογιών τους, κατατέθηκαν υπομνήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε δύο φορές το Ενιαίο Κέντρο του λιμενικού σώματος.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News