Κοινωνία Παρασκευή 8/09/2023, 11:07
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

«Πνίγηκε» ο θεσσαλικός κάμπος – Περίπου 720.000 στρέμματα πλημμύρισαν

«Πνίγηκε» ο θεσσαλικός κάμπος – Περίπου 720.000 στρέμματα πλημμύρισαν

Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει την έκταση που είχαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας «Daniel».

Ειδικότερα, τα δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν από την αποξήρανσή της το 1962.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

«Πνίγηκε» ο θεσσαλικός κάμπος – Περίπου 720.000 στρέμματα πλημμύρισαν-1

Συνολικά, τα στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων υπολογίζονται περίπου σε 720.000.

Υπενθυμίζεται ότι ολονύχτιες ήταν οι επιχειρήσεις για απεγκλωβισμούς σε πολλές περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Παράλληλα, αγωνία επικρατεί για το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες και τα ύδατα που έπνιξαν τον Θεσσαλικό κάμπο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News