Κοινωνία Τρίτη 5/09/2023, 14:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Daniel»: «Πνίγεται» η Μαγνησία – Αυτοκίνητα χάνονται στη θάλασσα

Κακοκαιρία «Daniel»: «Πνίγεται» η Μαγνησία – Αυτοκίνητα χάνονται στη θάλασσα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από την Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο κυρίως τον νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. 

Ενας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στον Βόλο, ενώ σύμφωνα με νέα ενημέρωση της πυροσβεστικής αγνοούνται δύο άνδρες. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη Σκιάθο. Προ ολίγου εστάλη νέο μήνυμα από το 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. 

Πήλιο: Αυτοκίνητα χάνονται στη θάλασσα

Οι καταστροφές στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Πηλίου και ειδικότερα στο χωριό του Αγίου Ιωάννη είναι τεράστιες.

Οπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν καταλήξει στα κύματα της θάλασσας.

 


Οπως μετέφερε ο κ. Αλτίνης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μιλώντας στην «Κ», στον Αγιο Ιωάννη Πηλίου υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας του ρέματος που υπερχείλισε. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και επικίνδυνη αν κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή, γι′ αυτό οι πολίτες καλό είναι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις», καταλήγει ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, η Αννα Σαράφη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο, μιλώντας στην «Κ» περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί: 

«Ο δρόμος μάς ενημέρωσαν ότι έχει κοπεί σε μερικά σημεία, αλλά είναι τόσο μεγάλο το φυσικό φαινόμενο που δεν είναι ασφαλές να φύγει κάποιος από το σπίτι του αυτή τη στιγμή. Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου που βρισκόμαστε εμείς, έχει ξενοδοχεία με αρκετούς τουρίστες, κάποιοι από τους οποίους είχαν κανονίσει να φύγουν σήμερα και το ανέβαλαν λόγω της κατάστασης», αναφέρει.  

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News