Κοινωνία Σάββατο 2/09/2023, 13:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομία: 12 συλλήψεις σε ελέγχους που έγιναν στην Αθηνών-Σουνίου

Αστυνομία: 12 συλλήψεις σε ελέγχους που έγιναν στην Αθηνών-Σουνίου

Σε 12 συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης προχώρησε χθες το βράδυ η Αστυνομία κατά την διάρκεια στοχευόμενων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών έλεγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 368 παραβάσεις ΚΟΚ, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι είχαν σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν: 65 για στέρηση αποτελεσματικού σιγαστήρα, 49 για δυσδιάκριτη / μη τοποθετημένη πινακίδα, 46 για φιμέ μεμβράνες, 37 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 30 για στέρηση καθρέφτη, 26 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 1 για επίδειξη ικανοτήτων, 9 για επικίνδυνους ελιγμούς, 8 για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, 6 για ανασφάλιστα οχήματα, 4 για ΚΤΕΟ, 2 για φθαρμένα ελαστικά και 63 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 86 άδειες κυκλοφορίας, 79 άδειες ικανότητας οδήγησης και 58 πινακίδες. Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 12 οχήματα, ενώ επιπλέον ανευρέθηκαν 2 κλεμμένα οχήματα. 

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News