Κοινωνία Τετάρτη 13/01/2021, 15:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρότερο lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 έως τις 5.00

φωτ. Intimenews

Σε αυστηρότερο lockdown εισέρχονται από αύριο, Πέμπτη, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο δήμος Σπάρτης, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις δύο περιοχές της Πελοποννήσου.

Τα ενισχυμένα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αποφασίστηκαν κατόπιν σύσκεψης με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αφορούν τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18.00 έως τις 5.00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν από τις 14 έως τις 18 Ιανουαρίου του 2021. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχο lockdown ήδη βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Λέσβου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News