Κοινωνία Κυριακή 13/08/2023, 23:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν αστυνομικοί γιατί φυλούσαν βίλες εν ώρα υπηρεσίας

Συνελήφθησαν αστυνομικοί γιατί φυλούσαν βίλες εν ώρα υπηρεσίας

Συνελήφθησαν από τις Εσωτερικές Υποθέσεις δύο δόκιμοι αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας, ενώ κατηγορούνται τρεις ακόμη αστυφύλακες, γιατί παράλληλα με την εργασία τους είχαν αναλάβει τη φύλαξη βιλών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι υπηρετούν σε νησί των Κυκλάδων, τους τελευταίους τρεις μήνες παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ένστολοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη βίλας Γερμανού εκατομμυριούχου και ενός Ελληνα που δραστηριοποιείται στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.

Οι δόκιμοι αστυφύλακες λάμβαναν για τις υπηρεσίες φύλαξης 12 ευρώ την ώρα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News