Κοινωνία Δευτέρα 11/01/2021, 18:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν τα SMS για τους άνω των 85 ετών

Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν τα SMS για τους άνω των 85 ετών

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή των SMS στο 13034 για τη δεύτερη φάση του εμβολιασμού, ο οποίος αφορά τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Πρόκειται για περίπου 100.000 άτομα, τα οποία αναμένεται να εμβολιαστούν από τις 20 Ιανουαρίου, κατόπιν ραντεβού με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, τότε λαμβάνει αυτόματα το σχετικό μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να πράξει, είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

  • Είτε μέσω της ιστοσελίδας https://emvolio.gov.gr/, επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού από τον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034
  • Είτε με επίσκεψη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή τα κατά τόπους φαρμακεία

Εφόσον ο πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, τότε καλείται να κλείσει ραντεβού μέσω των ΚΕΠ ή των φαρμακείων.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο πολίτης θα λαμβάνει έναν μοναδικό κωδικό – αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code. Πέραν της α’ δόσης, θα προγραμματίζεται και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Οι πολίτες άνω των 85 ετών θα έχουν περιθώριο έως και 72 ώρες πριν το ραντεβού, για να αλλάξουν την ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 55.000 πολίτες, κυρίως υγειονομικοί υπάλληλοι.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν του Εθνικού Οργανισμού Δημόσια Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε στα 444. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News