Κοινωνία Δευτέρα 11/01/2021, 07:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα θρανία και πάλι οι μικροί μαθητές

Στα θρανία και πάλι οι μικροί μαθητές

Ύστερα από δίμηνη παραμονή στο σπίτι και τηλεκπαίδευση μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών επιστρέφουν σήμερα στα θρανία τους. Επιστροφή και για τους μαθητές των ειδικών σχολείων, που είχαν διακόψει μόνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 4 ετών, οι αποστάσεις, τα αντισηπτικά, ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών και εν γένει τα μέτρα, που ελήφθησαν κατά το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο εξακολουθούν να ισχύουν. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. 

Παράλληλα για την αποφυγή του συνωστισμού προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο, ενώ όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Στη μάχη των σχολείων και ο ΕΟΔΥ, που θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την ΓΓ Αναστασία Γκίκα θα επισκεφθούν το πρωί Δημοτικά σχολεία στην Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News