Κοινωνία Παρασκευή 26/05/2023, 15:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Παραμένει το «λουκέτο» στο Principote

Tο Εφετείο Σύρου απέρριψε το αίτημα του Principote για αναστολή της απόφασης σφράγισης

Μύκονος: Παραμένει το «λουκέτο» στο Principote

Tο Εφετείο Σύρου απέρριψε το αίτημα του Principote για αναστολή της απόφασης σφράγισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της επιχείρησης να «παγώσει» η διοικητική διαδικασία εναντίον της έως ότου εκδικαστεί η κύρια προσφυγή του κατά της απόφασης του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Υπενθυμίζεται ότι το Principote σφραγίστηκε στις 10 Μαΐου, ύστερα από την αναστολή της άδειας λειτουργίας του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου. Είχε προηγηθεί η οριστικοποίηση του πορίσματος / έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με βάση την οποία καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε από το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο σχεδόν στο σύνολό του (εξαιρέθηκαν προς έλεγχο δύο «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων, οι οποίες είναι περιορισμένες).

Η επιχείρηση είχε δηλώσει στην Πολιτεία πως θα συμμορφωθεί με την απόφαση και τις πρώτες ημέρες προχώρησε στην αποξήλωση στεγάστρων. Προχθές, ωστόσο, έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκε συνεργείο το οποίο «έθαβε» στην άμμο τσιμεντωμένες επιφάνειες, προφανώς με σκοπό να εμφανιστούν ως αποξηλωθείσες.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News