Κοινωνία Σάββατο 9/01/2021, 08:21
ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Με αυστηρά μέτρα και ελέγχους του ΕΟΔΥ η επιστροφή στα θρανία

Με αυστηρά μέτρα και ελέγχους του ΕΟΔΥ η επιστροφή στα θρανία

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές και μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και μονάδων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων από την ερχόμενη Δευτέρα. Διαφορετικό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, χρήση πολλαπλών εισόδων, αυστηρά μέτρα υγιεινής, αλλά και προληπτικά τεστ είναι τα «όπλα» της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ισχύσουν εν πολλοίς τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Στις μονάδες ειδικής αγωγής, που δεν έκλεισαν στο δεύτερο lockdown αλλά μόνο για το διάστημα των εορτών, η μάσκα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και βοηθητικό προσωπικό, ενώ για τους μαθητές χρησιμοποιείται όπου είναι δυνατόν. Σημειώνεται ότι στα τμήματα ειδικής αγωγής ο αριθμός των παιδιών συνήθως δεν υπερβαίνει τα τέσσερα.

Σε όλα τα σχολεία ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Ήδη οι περισσότεροι γονείς έχουν λάβει στα email τους οδηγίες για το πώς ακριβώς θα γίνει η προσέλευση των μαθητών της κάθε τάξης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News