Κοινωνία Πέμπτη 18/05/2023, 22:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:58 της Πέμπτης δυτικά-νοτιοδυτικά της Μιαμούς Ηρακλείου στην Κρήτη. Η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κάνει λόγο για 5,2 Ρίχτερ. Στη συνέχεια, αναθεώρησε στα 4,9 Ρίχτερ. Η τελική αναθεώρηση κάνει λόγο για 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χλμ και το επίκεντρο 7χλμ ΝΝΔ των Μοιρών.

«Σεισμική δόνηση αξιόλογου μεγέθους», χαρακτήρισε τον σεισμό της Κρήτης ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στην kathimerini.gr. Μίλησε επίσης για «ισχυρό σεισμό» σε μία ευρύτερη περιοχή στην οποία εδώ και ένα χρόνο που υπάρχει σεισμική δραστηριότητα. «Η δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από χθες. Ήταν επιφανειακός και ισχυρός», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι είναι σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε στην «Κ»: «Πρόκειται για ισχυρό σεισμό, που δεν έχει σχέση με τον σεισμό Αρκαλοχώρι. Είναι στο νότιο άκρο του ρήγματος της λεκάνης της Μεσαράς και χρειάζεται στενή παρακολούθηση για να καταλάβουμε τι συμβαίνει εκεί».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News