Κοινωνία Πέμπτη 18/05/2023, 11:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκινητοδρομοι: Δωρεάν διέλευση στα διόδια λόγω εκλογών

Αυτοκινητοδρομοι: Δωρεάν διέλευση στα διόδια λόγω εκλογών

Δωρεάν θα είναι η διέλευση των επιβατικών και δικύκλων από τους διαθμούς διοδίων στην Αττική Οδό, την Ολυμπία Οδό, τη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, τον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, την Εγνατία Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αυτό το σαββατοκύριακο λόγω εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της HELLASTRON, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα είναι δωρεάν:

  • Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.
  • Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

  • Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.
  • Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
  • Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.
  • Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς διόδια όλοι οι αυτοκινητόδρομοι για τις εκλογές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News