Κοινωνία Πέμπτη 4/05/2023, 15:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Tο φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο – Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Στυλιανίδης: Tο φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο – Η κλιματική κρίση είναι εδώ

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ εξ ου και η εκτίμηση είναι ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο όπως και πέρυσι», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός σημείωσε πως «πρέπει να ανεβάσουμε με κάθε τρόπο ταχύτητες και να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι ζούμε συνηθισμένες περιόδους».

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι με το νέο δόγμα που εφαρμόστηκε από πέρυσι, ο μηχανισμός είναι πλέον πιο εξοικειωμένος.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα εκτίμησε ότι φέτος η χώρα μας θα έχει στη διάθεσή της 85 – 87 αεροπλάνα και ελικόπτερα, μαζί με τον εθνικό στόλο. Για τα επίγεια μέσα, ανέφερε ότι θα αυξηθούν οι εθελοντές αλλά και θα υπάρξει ενίσχυση από τις δωρεές που γίνονται στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Υπουργείο.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 22 Μαϊού εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι οι γενικοί γραμματείς θα μείνουν στις θέσεις τους, ενώ ο ίδιος θα εισηγηθεί να παραμείνει στη θέση του και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ώστε να υπάρξει συνέχεια στο έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Κληθείς να σχολιάσει τον πρόσφατο χαρακτηρισμό «νατουραλιζέ ομογενής» που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για μία ανιστόρητη δήλωση, εκτός τόπου, χρόνου και υποθέσεως. Ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την ουσία της δήλωσης και προσέθεσε ότι την αφήνει στην κρίση όλων των Ελλήνων, είτε ζουν στη διασπορά, είτε στην Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News