Κοινωνία Πέμπτη 7/01/2021, 15:18
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς – Η διαδικασία

Φωτ. Intime

Ξεκινούν τα δωρεάν τεστ για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας η σχετική πλατφόρμα τέθηκε ήδη σε λειτουργία.

Μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr/ οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα πρώτα ραντεβού έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Η σύμπραξη των τεσσάρων υπουργείων στοχεύει στην ευρύτερη παρακολούθηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα και την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο σχολικό περιβάλλον.

Εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό, να καταθέσουν αίτηση στην πλατφόρμα για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News