Κοινωνία Τρίτη 28/03/2023, 07:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Σπύρος Πολλάλης νέος διευθυντής/πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών

O Σπύρος Πολλάλης νέος διευθυντής/πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών

Ο Σπύρος  Πολλάλης  θα διαδεχθεί τον Κώστα Συνολάκη στη θέση του διευθυντή/president του  Κολλεγίου Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε εν όψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τριετούς θητείας του καθηγητή-ακαδημαϊκού στις 31.8.2023.

Ο καθηγητής Σπύρος  Πολλάλης είχε διατελέσει διευθυντής/president του Κολλεγίου και κατά την περίοδο 2010-2017.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κολλεγίου,  «ο Κώστας Συνολάκης ενίσχυσε την αριστεία και την υγιή κοινωνική  διαστρωμάτωση του μαθητικού πληθυσμού του Σχολείου μας, έδωσε έμφαση  στο θεσμό των υποτροφιών και στη σημασία της διαφορετικότητας της  προέλευσης των υποτρόφων, και υπό την ηγεσία του το Κολλέγιο εισήγαγε  κανονισμό πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών παρενόχλησης. Τέλος, ως President αναζήτησε και εξηύρε σημαντικούς πόρους και χορηγίες για το  Κολλέγιο».

Ο κ. Σ. Πολλάλης είναι Ομότιμος Καθηγητής Design, Technology and  Management στο Harvard Graduate School of Design. Μετά την αποφοίτησή  του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και  έλαβε το διδακτορικό του από το ΜΙΤ και MBA από το Northeastern University.  Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της  Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Ευρύτατο είναι το ερευνητικό και  συγγραφικό έργο του σε θέματα πολεοδομίας, περιβάλλοντος και  περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κολλέγιο  επικέντρωσε τις ενέργειές του ιδιαίτερα σε ακαδημαϊκά και διοικητικά θέματα,  μεταξύ των οποίων ο Κώδικας Δεοντολογίας, η ενίσχυση του IB Diploma Programme, η χρήση τεχνολογίας στην εκπαίδευση και στη διοίκηση, το  διευρυμένο πρόγραμμα στην Α’ και Β’ Δημοτικού, τα θερινά προγράμματα στα  αγγλικά, η επαναφορά των Fulbright Fellows και η επανεκκίνηση της απονομής του President’s Award.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News