Κοινωνία Δευτέρα 27/03/2023, 22:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Σημαντικά στοιχεία για το τι συνέβη τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη έδωσε μέσω του απολογητικού του υπομνήματος ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος είχε βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο 33χρονος είχε λάβει πιστοποίηση τον περασμένο Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έπιασε δουλειά στο σταθμαρχείο Λάρισας. Ωστόσο, ήταν με μπλοκάκι και δεν επιτρεπόταν να μείνει μόνος του, αλλά ούτε και να δουλέψει νύχτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Η ψυχολογία μου δεν είναι καλή. Είμαι συντετριμμένος από το δυστύχημα. Λυπάμαι που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω ένα βάρος. Νιώθω όμως ανακουφισμένος με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Ήμουν ενισχυτικός. Δεν είχα τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών».

Είπε ότι αμειβόταν με μπλοκάκι και στις 28 Φεβρουαρίου σχόλασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αφού είχε συμπληρώσει το 8άωρο της βάρδιας του.

«Η εργασία που παρείχα στον ΟΣΕ ήταν 40 ωρών εβδομαδιαίως, 5 ημερών εβδομαδιαίως, 8 ωρών ημερησίως. Αν και περιγραφόταν ως σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών, πρόκειται για σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, αφού τελούσα υπό τις οδηγίες προϊσταμένων. Ένας μόνιμος επικεφαλής σταθμάρχης, ο αρχαιότερος, παραδίδει τη βάρδια και ένας μόνιμος παραλαμβάνει. Ο ενισχυτικός δεν υπογράφει, δεν παραδίδει», τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες θα ακυρώσουν τη βόμβα της ακυβερνησίας

Τέμπη: Τι αναφέρει το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Αλήθεια, αυτή είναι η Ελλάδα μας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News