Κοινωνία Τρίτη 21/03/2023, 22:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Απείλησαν συνάδελφο του αρχαιολόγου με SMS

Μύκονος: Απείλησαν συνάδελφο του αρχαιολόγου με SMS

Στη Δίωξη Εκβιαστών κατέφυγε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, έπειτα από απειλές που δέχθηκε αρχαιολόγος η οποία ασχολείται με τα ζητήματα της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, η αρχαιολόγος δέχθηκε απειλητικό SMS με υβριστικό περιεχόμενο από άγνωστο αριθμό.

Η αρχαιολόγος ενημέρωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μαζί με την πρόεδρο, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και στη συνέχεια στο Τ.Α. Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. 

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας για την αρχαιολόγο και την οικογένειά της.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Δ. Κουτσούμπα τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του Μανώλη Ψαρρού ήταν ένας εκφοβισμός για κάθε δημόσιο υπάλληλο.

«Πρώτα τον έδερναν στο κεφάλι για να χάσει τις αισθήσεις του και μετά τον χτυπούσαν στο σώμα» κατήγγειλε, ενώ σημείωσε ότι «στη Μύκονο όχι μόνο χτίζουν παρανόμως αλλά λειτουργούν παρανόμως τα καταστήματά τους και εισπράττουν».

Μιλώντας στην «Κ» την περασμένη εβδομάδα, ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, δήλωσε ότι «δεν θα ζητήσω μετάθεση για να πάω κάπου αλλού και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θέλω να παραμείνω στην εφορεία μου αλλά θέλω να κατεβαίνω στη Μύκονο και να μπορώ να κάνω με ασφάλεια τη δουλειά μου. Θέλω να μη φοβάμαι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου».

Σκρέκας: Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος

«Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές του νησιού.

Σχολιάζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία για την εκτός σχεδίου δόμηση στο «νησί των ανέμων», ο Κ. Σκρέκας τόνισε: «Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες «της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News