Κοινωνία Σάββατο 11/03/2023, 21:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για Τέμπη: Τα τηλεγραφήματα-εκκλήσεις και το ντοκουμέντο της αλλοίωσης

Δικογραφία για Τέμπη: Τα τηλεγραφήματα-εκκλήσεις και το ντοκουμέντο της αλλοίωσης

Νέα στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, φέρνει σήμερα στο φως η «Κ».

Πρόκειται για τα τηλεγραφήματα σταθμαρχών του Λιτοχώρου και της Λάρισας που έφθαναν κατά καιρούς στο σύστημα καταγραφής βλαβών του ΟΣΕ (και σε άλλες υπηρεσίες) και στα οποία αποτυπώνονταν τα σοβαρά προβλήματα του δικτύου.

Προβλήματα που αφορούσαν σε απενεργοποιημένα φωτοσήματα, σε βλάβες του πίνακα κυκλοφορίας αλλά και στην έλλειψη θέρμανσης εν μέσω χειμώνα. 

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι…

Ενδεικτικό είναι ένα τηλεγράφημα που εστάλη στις 31 Οκτωβρίου 2022 από τον σταθμό Λιτοχώρου, στο οποίο αναφέρεται ότι όλα τα φωτοσήματα του σταθμού Νέων Πόρων είναι τελείως σβηστά, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών.

«Σας γνωρίζουμε ότι όλα τα φωτοσήματα (εισόδου, εξόδου) του Στ. Ν. Πόρων είναι τελείως σβηστά, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών. Με δεδομένο ότι όλοι οι συρμοί διέρχονται από τις παρακύριες γραμμές του Στ. Ν. Πόρων παρακαλούμε για τον “άμεσο” φωτισμό τους (ερυθρό φως) για την έγκαιρη προειδοποίηση στους μηχανοδηγούς ότι προσεγγίζουν στην περιοχή του σταθμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οπως φαίνεται όμως, το πρόβλημα δεν επιλύθηκε, καθώς τηλεγράφημα με ίδιο περιεχόμενο εστάλη και στις 16 Νοεμβρίου 2022 και πάλι από τον σταθμό Λιτοχώρου. «Σας γνωρίζουμε ότι όλα τα φωτοσήματα (είσοδος, έξοδος) Στ. Ν. Πόρων είναι τελείως σβηστά, με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των μηχανοδηγών».

Σημαντικό είναι και το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2022. Σε αυτό, το σταθμαρχείο Λάρισας ενημερώνει τους αρμόδιους πως ο ηλεκτρονικός πίνακας, ο οποίος, όπως έγραψε χθες η «Κ», είναι εγκατεστημένος εκεί τουλάχιστον από το 1994, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. 

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 19/11/22 στη δοκιμαστική λειτουργία του πίνακα το κύκλωμα PR (προς 3η γραμμή) μετά από είσοδο αμαξοστοιχίας κοκκίνισε και παρέμεινε η χάραξη στο τμήμα 6-4 με συνέπεια τον μη χειρισμό των ηλεκτρονικών αλλαγών 115, 116, 117. Επίσης προς το μηχανοστάσιο το κύκλωμα ΝΗ σε τακτά χρονικά διαστήματα παραμένει κόκκινο και μπλοκάρει τις αλλαγές 105 και 106 Α+Β. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη λύση των προβλημάτων για τη σωστή λειτουργία του πίνακα».

Τέλος, αποκαλυπτικό όσον αφορά κυρίως την υποδομή που διαθέτει το σταθμαρχείο της Λάρισας είναι ένα τηλεγράφημα με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2022, στο οποίο τονίζεται πως, εν μέσω χειμώνα, η κεντρική θέρμανση παρουσιάζει προβλήματα.

«Παρακαλούμε όπως επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα της κεντρικής θέρμανσης του στ. Λάρισας διότι δεχόμαστε καθημερινά διαμαρτυρίες εργαζομένων και επιβατών», αναφέρεται συγκεκριμένα. 

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News