Κοινωνία Σάββατο 11/03/2023, 21:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Δύο στελέχη του ΟΣΕ στο στόχαστρο της έρευνας – «Οι κανονισμοί ήταν λάσκα»

Τα δύο αυτά ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται πως είχαν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών

Τέμπη: Δύο στελέχη του ΟΣΕ στο στόχαστρο της έρευνας – «Οι κανονισμοί ήταν λάσκα»

Δύο ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη που στην ιεραρχία βρίσκονται πάνω από τον επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου, μπαίνουν στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας που επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δύο αυτά ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται πως είχαν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών και κατά συνέπεια την τοποθέτηση του προφυλακισμένου σταθμάρχη στη θέση, τη μέρα της μοιραίας σύγκρουσης.

«Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση, έχουν έρθει σε επαφή ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, δεν έχω κληθεί ακόμα» δήλωσε ένας εκ των προϊσταμένων του επιθεωρητή. 

Όπως εξήγησε πηγή του ΟΣΕ, ο επιθεωρητής κάνει την πρόταση για τις βάρδιες. Το έγγραφο αποστέλλεται στους ανώτερους, μπαίνει μια υπογραφή, στα «τυφλά» συνήθως, το χαρτί φεύγει πίσω, και «όλα καλά». 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι κανονισμοί ήταν λάσκα» και η νοοτροπία χαλαρή, πως κανείς δε θα λογοδοτήσει, δε θα περάσει από πειθαρχικό. 

Στη δικογραφία υπάρχουν επίσης σημαντικές για την υπόθεση καταθέσεις,  νυν και πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, καθώς και αστυνομικών που έσπευσαν άμεσα στο σημείο της σύγκρουσης.

 

 
Πηγή: kathimerini.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News