Κοινωνία Σάββατο 11/03/2023, 14:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Προς κύρωση, η συμφωνία με τον ΠΟΥ για τη θέσπιση προγράμματος για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Βουλή: Προς κύρωση, η συμφωνία με τον ΠΟΥ για τη θέσπιση προγράμματος για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία της Ελλάδας με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας «για τη θέσπιση Προγράμματος για την Ποιότητα της Φροντίδας της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στο πλαίσιο του Γραφείου ΠΟΥ για την Ποιότητα της Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών».

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 14/03/2023 σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κυρώνεται και έχει την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ.1 του Συντάγματος, η Συμφωνία, που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 21 Μαρτίου 2022, μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ) για τη θέσπιση Προγράμματος για την Ποιότητα της Φροντίδας της Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στο πλαίσιο του Γραφείου Π.Ο.Υ. για την Ποιότητα της Περίθαλψης και την Ασφάλεια των Ασθενών. Από τις προτεινόμενες διατάξεις, επέρχεται επί του κρατικού προϋπολογισμού συνολική δαπάνη ύψους 2,98 εκατ. ευρώ περίπου, από την παροχή οικονομικής εισφοράς της χώρας μας, κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση των δαπανών υλοποίησης του Προγράμματος Φροντίδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων από το Γραφείο Ποιότητας Περίθαλψης (Π.Π.) της Π.Ο.Υ. Αθηνών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News