Κοινωνία Παρασκευή 10/03/2023, 20:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: 5 κρίσιμα λεπτά με λάθη – Μαρτυρίες και καταθέσεις για την τραγωδία

Τέμπη: 5 κρίσιμα λεπτά με λάθη – Μαρτυρίες και καταθέσεις για την τραγωδία

Μαρτυρίες και καταθέσεις που φωτίζουν την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ». Πρόκειται για νυν και πρώην υπαλλήλους του ΟΣΕ, καθώς και αστυνομικούς που έσπευσαν άμεσα στο σημείο που σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Η απειρία του 59χρονου, ο απαρχαιωμένος πίνακας και τα κρίσιμα 5 λεπτά

Αδιαμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες καταθέσεις που εμπεριέχονται στον φάκελο της υπόθεσης είναι η κατάθεση του κεντρικού σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων, καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα. 

Εδωσε κατάθεση στις 6 Μάρτιου 2023, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο σταθμάρχης Λάρισας ήταν άπειρος και πως, εάν παρακολουθούσε με προσοχή τον πίνακα ελέγχου που είχε μπροστά του, θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία, καθώς είχε περιθώριο πέντε λεπτών να αντιληφθεί την πορεία τρένου και να ειδοποιήσει τον μηχανοδηγό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις υποδομές του σταθμαρχείου Λάρισας, σημειώνοντας πως ο πίνακας κυκλοφορίας λειτουργεί μόλις τους τελευταίους 4 με 5 μήνες, ενώ είναι εγκατεστημένος εκεί τουλάχιστον από το 1994.

Διαβάστε περισσότερα στο: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος: Ελεγχος για μίζες σε ΟΣΕ και θυγατρικές

Τέμπη: Τα μέτρα στήριξης και οι αποζημιώσεις για τα θύματα

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για τα Τέμπη θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News