Κοινωνία Τρίτη 7/03/2023, 13:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή

Τέμπη: Σε αναστολή οι εμπλεκόμενοι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή

Αναρρωτική άδεια χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση, αλλά ούτε να προσέλθει στο ΤΕΠ του ΓΝ Βόλου έλαβε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, ενώ τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Έλαβε αναρρωτική χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση

Από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Από το νοσοκομείο του Βόλου η αναρρωτική άδεια

Μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης ανέφερε την αναρρωτική άδεια υπέγραψε γιατρός από το νοσοκομείο Βόλου.

«Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγω και του ιατρικού απορρήτου. Δεν είναι κάτι που συνδέεται πάντως με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνετε πως ο γιατρός αυτός δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες«, ανέφερε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: 

«Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις.Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια», επισήμανε.

Yπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, ο προϊστάμενος, όπως και ο σταθμάρχης, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News