Κοινωνία Πέμπτη 2/03/2023, 18:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποστράτηγος Πυροσβεστικής για Τέμπη: «Εξωπραγματικό να βρούμε ζωντανούς – Μακάρι να διαψευστώ»

«Παρά τις τιτάνιες προσπάθειές μας να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις, οι απώλειες είναι μεγάλες», αναφέρει ο κ. Φαλαράς.

Υποστράτηγος Πυροσβεστικής για Τέμπη: «Εξωπραγματικό να βρούμε ζωντανούς – Μακάρι να διαψευστώ»

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση περισσότερων τραυματιών στα συντρίμμια από τα βαγόνια στα Τέμπη ανέφερε ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ευάγγελος Φαλάρας, τονίζοντας πως παρά τις τιτάνιες προσπάθειές τους να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, οι απώλειες είναι μεγάλες.

«Σε όλα τα συμβάντα αυτό, που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κερδίσουμε τον χρόνο», ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας πως σήμερα βρίσκοντια στη δυσχερή θέση να μην δίνουν αυτή τη μάχη καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι ενδείξεις ή οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιος ζωντανός στα συντρίμμια, στα οποία συνεχίζουν να επιχειρούν.

«Ο χώρος, στον οποίο επιχειρούμε είναι δύο σημεία: κάποια υπολείμματα του δεύτερου βαγονιού και ένα σημείο, στο οποίο περιμένουμε να γίνουν παρεμβάσεις από την εταιρεία ώστε να απομακρυνθεί ο κινητήρας της αμαξοστοιχίας για να ελέγξουμε», ανέφερε ο κ. Φαλαράς. 

«Σε δεύτερο χρόνο θα περάσουμε ξανά όλο το πεδίο για να δούμε μήπως κάτι δεν υπέπεσε, ως οφείλαμε, στην προσοχή μας. Δυστυχώς οι πιθανότητες να έχουμε τραυματίες μέσα σε αυτό το αμάλγαμα μετάλλων και χώματος είναι εξωπραγματικές. Μακάρι να διαψευστώ αλλά το θεωρώ δύσκολο γιατί πλέον έχει περιοριστεί το τμήμα, που μένει να ελέγξουμε», τόνισε ο Ευάγγελος Φαλάρας.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News