Κοινωνία Πέμπτη 2/03/2023, 14:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακουργηματική δίωξη κατά του σταθμάρχη – Το Σάββατο η απολογία

Κακουργηματική δίωξη κατά του σταθμάρχη – Το Σάββατο η απολογία

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Λάρισας ο σταθμάρχης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο, ο συνήγορος του σταθμάρχη ανέφερε ότι «υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα». Οπως σημείωσε, η κατηγορία είναι η διατάραξη των συγκοινωνιών στην κακουργηματική της μορφή.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στο πλαίσιο που του αναλογεί. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη.

«Το δικό μας μερίδιο το αναλαμβάνουμε και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της» δήλωσε ο συνήγορος.

Οπως έγραφε νωρίτερα η «Κ», ο σταθμάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, έχει παραδεχθεί πλήρως ότι έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, ότι δεν κατάλαβε το λάθος του και αντιλήφθηκε τι είχε κάνει μόνον όταν έμαθε για το τραγικό δυστύχημα.

Νέα παραγγελία Ντογιάκου – Ζητεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση

Διερεύνηση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, άμεση συγκέντρωση όλων των αποδείξεων και ταχύτατη ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, παραγγέλλει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τονίζοντας σε έγγραφο του ότι τώρα «είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν».

Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην έγγραφη παραγγελία του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, στον οποίο από χθες έχει αναθέσει την εποπτεία του συνόλου των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, υπογραμμίζει τους άμεσους στόχους των ερευνών, σημειώνοντας ως προτεραιότητα, την άμεση ανάγκη συλλογικής, σε αυτό το στάδιο, όλων των αποδείξεων, που θα χρησιμεύσουν στην απόδοση ευθυνών και στον εντοπισμό των υπευθύνων.

«Η αυτοπρόσωπη και ενεργός παρουσία σας στον τόπο της άδικης απώλειας τόσων ανθρώπινων ζωών για τη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας, ασφαλώς και είναι απολύτως απαραίτητη. Τα στοιχεία αυτά επιβάλλεται να εξεταστούν αρμοδίως, εξονυχιστικά και διεξοδικά», σημειώνει ο κ. Ντογιάκος. Σε ό,τι αφορά το εύρος των ερευνών, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, παραγγέλλει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News