Κοινωνία Τετάρτη 1/03/2023, 14:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης Λάρισας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης Λάρισας

Συνελήφθη και επισήμως ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο υπεγράφη η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο οποίος παρακολουθεί τις ανακρίσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια (άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς (291 ΠΚ). Σημειώνεται ότι ως προς το τελευταίο αδίκημα, εφόσον προκλήθηκε θάνατος, διώκεται ως κακούργημα και επισύρει με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. 

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Σημειώνεται πως με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου η εποπτεία του συνόλου της προανάκρισης ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News