Κοινωνία Τετάρτη 1/03/2023, 02:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μαρτυριές επιβατών που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μαρτυριές επιβατών που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια

Η σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής που επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν στα τοπικά νοσοκομεία τραυματίες. 

Η σύγκρουση έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκαυματίες και ακρωτηριασμένους, τουλάχιστον 18 άτομα έχουν διακομιστεί σε δύο νοσοκομεία και ένα άτομο έχει διασωληνωθεί. Οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλα βαγόνια. 

Από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, ενός φορτηγού τρένου και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, προκλήθηκε και πυρκαγιά και 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Επιβάτες που βγήκαν σώοι από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, μίλησαν στην κάμερα τοπικού μέσου για τη στιγμή της σύγκρουσης. 

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο. Απλά νόμιζα ότι τράκαρε» δήλωσε γυναίκα στην κάμερα τοπικού μέσου. «Ακούστηκε ένα μπαμ (…) το τρένο ήταν μισογεμάτο, βασικά γεμάτο» είπε άλλος επιβάτης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News