Κοινωνία Τρίτη 5/01/2021, 09:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα παραστεί τελικά ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία υπουργών

Θα παραστεί τελικά ο Αρχιεπίσκοπος στην ορκωμοσία υπουργών

Επιμένει η Εκκλησία στη θέση της ότι οι ναοί πρέπει να είναι ανοιχτοί για τη λειτουργία των Θεοφανείων. Εν τω μεταξύ μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ξεκαθαρίστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα είναι τελικά παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV είχε υποστηρίξει ότι δεν είθισται ο Αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς. Όπως είπε παρών στην ορκωμοσία θα είναι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Με νέες δηλώσεις του ωστόσο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετέχει στην ορκωμοσία των νέων υπουργών. Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας στο kathimerini.gr και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης. 

Κόντρα για τη λειτουργία των Θεοφανείων

Ο Αθηναγόρας Δικαιάκος υποστήριξε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνεια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Υπογράμμισε δε πως εάν πριν από την απόφαση της κυβέρνησης υπήρχε επικοινωνία και ενημέρωση, θα υπήρχε και διαφορετική αντιμετώπιση από την Ιερά Σύνοδο.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την χθεσινή εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται». 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News