Κοινωνία Δευτέρα 4/01/2021, 23:14
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αυστηροί έλεγχοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου

Αυστηροί έλεγχοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της αυστηροποίησης των απαγορεύσεων.

Ειδικότερα, αυστηρούς ελέγχους σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η Τροχαία. Μάλιστα, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου στελέχη της Τροχαίας πραγματοποιούν τα λεγόμενα «καθολικά μπλόκα», καθώς διακόπτουν την κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων και ελέγχουν εάν οι οδηγοί τους διαθέτουν ή όχι την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας.

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας εντατικοί έλεγχοι διεξήχθησαν κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου και στη Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού, ενώ νωρίτερα το απόγευμα μπλόκα υπήρχαν στο Ίλιον και το Περιστέρι, περιοχές μάλιστα με αυξημένο ιικό φορτίο. Συνολικά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει 30 – 35 συνεργεία ελέγχων σε κάθε βάρδια, ενώ τα σημεία των λεγόμενων «καθολικών μπλόκων» εναλλάσσονται συνεχώς.

Νωρίτερα, υπήρχε «καθολικό μπλόκο» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος του Αρείου Πάγου. Σχεδόν μόνιμα είναι τα μπλόκα στο ύψος του Hilton καθώς επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Χθες Κυριακή διακοπή της κυκλοφορίας και σαρωτικοί έλεγχοι στους οδηγούς έγιναν μεταξύ άλλων στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πανόρμου και ανήμερα την Πρωτοχρονιά στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Τα «καθολικά μπλόκα» διεξάγει η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS